Å BLI SETT OG LYTTET TIL!

coaching lytter Nov 11, 2022
Coaching

Tanker om coaching!

Hvordan oppleves det når noen er oppriktig interessert i den du egentlig er, og er nysgjerrig på hva du liker å holder på med? Når de spør, og setter av tid til å lytte? Når de virkelig bryr seg om svarene dine?

Jo, hvis jeg har tillit til personen vil det være en god opplevelse. Jeg vil kjenne meg verdifull fordi jeg ble sett og hørt.

Det er mange som roper høyt for å få frem sine meninger, historier og behov, - og de kan ta mye plass! Da blir ikke min egen stemme så viktig! Det jeg har på hjertet, meningene mine, historiene og behovene mine... Ingen bryr seg vel om hvordan jeg har det?

Derfor er coaching så viktig. En coach utdanner seg til å være en aktiv lytter, til å stille gode spørsmål, til å hjelpe deg videre ut av en eventuell gjørme du sitter fast i. Til å se løsninger og muligheter. De bryr seg oppriktig. De setter av tid til å lytte til dine løsninger for så heie på deg når du går for dem. 

Det sies at Jesus i evangeliene spurte 307 spørsmål. Jeg har ikke telt, men han spurte fordi han var genuint interessert i enkeltpersoner, som for eksempel deg og meg. Hva vil du jeg skal gjøre for deg? Vil du bli frisk? Hvorfor gråter du? Hvem leter du etter? Hvis ingen har tid til å lytte til deg, og du ikke finner coacher du kan betale, hva med å vende spørsmålene du bærer på oppover

Skriv gjerne ned det du bærer på og bruk gjerne spørsmålene i avsnittet over. Hva vil du jeg skal gjøre for deg? Hvorfor gråter du? Hvem leter du etter? Reflekter og skriv ned dine svarene dine. Tøm hjertet. 

Når det så er tomt: stopp opp, pust og hopp over en linje… Skriv ned tankene som kommer, og forestill deg gjerne at det er et gjensvar fra Jesus selv.  

Kall det gjerne selvcoaching, men det funker og har funket for meg i snart 20 år. Når jeg er frustrert, sinna, lei meg og ikke har noen å dele det med, så er dette en konkret måte jeg kan få lagt det fra meg. Jeg kan få satt ord på bekymringer og skuffelser, for så å kunne gå videre, prosessere og fordøye. 

Jeg kan love deg, det funker! 

Har du også en coach tilgjengelig vil jeg anbefale begge deler!

Lykke til!

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.