VEISKILLER OG TVIL

drømmer egne valg tvil valg Apr 07, 2021
TVIL

Ubehagelige veivalg som hjelper deg fremover!

En tidsfrist nærmer seg, en deadline for et viktig valg. Det finnes ikke noe klart svar, et tydelig rett eller galt! Begge veiene er spennende, men de vil ta deg i helt ulike retninger. Tankene sliter, stressnivået stiger, du er i tvil og kjenner verken fred for det ene eller det andre… Kjenner du igjen følelsen?

Jeg tror mange som meg opplever det ubehagelig å ta valg. Det er skummelt å bestemme seg, en er redd for å gå feil. I noen situasjoner er det mulig å utforske flere muligheter, snu og gå tilbake. Andre ganger er det ikke mulig. Det kan være fristende å unngå slike situasjoner, eller å utsette valget - kanskje helt til det er for sent! 

En annen fluktmulighet er å be andre ta valget for deg, for så å fraskrive deg ansvaret. Lytt gjerne til gode råd, fra Gud, fra mennesker du har tillit til, men det viktigste er kanskje å spørre seg selv. Trene på å lytte til hva dypet i deg selv, hva magefølelsen forteller deg.

Jeg tror noen av oss er mer disponert for tvil enn andre, og at de som er målbevisste og strukturerte har det enklere. De vet hvor de skal og er flinke til å forberede seg på utfordringene som kommer. De tviler, ja, men kommer seg raskt videre. 

Tvilen kan gjøre at jeg trekker meg tilbake, blir inaktiv og stopper opp. Det jeg drømmer om, planer og visjoner blir ikke realisert. Jeg får ikke oppleve det Gud har for meg, og tvilen går gradvis over i vantro.

Evner jeg derimot å ta valg så skaper det tro. Jeg oppdager, ser og erfarer, lærer av feil - og kommer meg videre.

Jeg tror det viktigste er at du er ærlig med deg selv, og våger å ta valg. Ingen kjenner fremtiden, og veien blir ofte til mens du går på den. Horisonten utvides og neste gang en tvils-situasjon oppstår blir den ikke fullt så ubehagelig.

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.