Sorg og en bit som mangler!

sorg tomrom Jan 23, 2024

Vi bor i ei lita bygd, men har ei stor kirke, og i dag har den dessverre vært fullsatt. Foran stod det 3 kister og masse blomster. Fremdeles er det mange ubesvarte spørsmål om hvorfor og hvordan en 19 år gammel tilsynelatende oppegående gutt kunne ta livet av mor, stefar og seg selv. Ei jente på 11 ble også skadet og er nå foreldreløs. Alle 3 var flotte ressurssterke mennesker uten noen form for rulleblad. 

I en kommune med 2000 innbyggere er mange berørt. Jeg ble forespurt om å ha kafeen åpen i etterkant av begravelsen, og noen kom for å prate over en kopp kaffe.

Dette bildet kan være viktig i møte med mennesker i sorg. Det illustrerer en bit som mangler, og her ble hele 3 biter revet bort på en uforståelig måte. Det etterlater store tomrom i hjertene til de som står igjen. Tomrom fulle av sorg og savn og noen ganger bitterhet og sinne. Alle spørsmålene uten svar. Hvorfor? 

Tiden leger ikke alle sår, men livet går videre, selv om det er tungt. Det er stor visdom i det å være til stede i sorgen, våge å kjenne på den selv om det gjør vondt. Ikke unngå den, men sørge så lenge det trengs. Du kan også vandre ut og inn av disse rommene, men det er en tid å gå videre, ut av sorgen.

Det jeg vet og tror er at tomrommene med tiden blir mindre, og de gjøre mindre vondt, selv om situasjonen aldri blir det samme. Jeg tror på nye farger og en Gud som er med, midt i det som oppleves meningsløst.

Det er min eneste trøst i dag. At sorgen ikke har tilbakevirkende kraft. At sorgen i dag ikke kan viske ut fargene i går. - Lars Saabye Christensen

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.