SMÅ SPREKKER KAN FÅ FATALE FØLGER

bevare hjertet gode grenser urettferdighet Oct 28, 2021

Stedet vi bor på, Røsvik hadde på 1800 tallet et eget vannverk som ble bygget i forbindelse med en sildoljefabrikk. Da dammen ble bygget la de merke til at det sildret litt vann under muren, uten at det ble tatt hensyn til. Da de mange år senere hadde stor vannføring og full drift i fabrikken, raste muren, og ødeleggelsene var store. En liten sprekk fikk fatale følger. 

Litt det samme (men ikke så fatalt) var da jeg glemte å lukke grinda til gjerdet rundt huset vårt noen år tilbake. Sauene fant selvfølgelig veien inn: de hadde «fest», ødela og raserte hele hagen. 

Jeg liker ikke bli kalt lat - men innrømmer jeg kan være ganske sløv noen ganger. Jeg har lett for å tenke, «det er jo ikke så nøye, eller så farlig, det går jo helt sikkert bra!» 

Hva om jeg trekker paralleller til eget liv. Er det virkelig nøye å ta «synd» på alvor, og hvorfor være så streng? Det er jo ikke så farlig…

For en alkoholiker er det nok å ta bare litt alkohol for å bli hekta igjen. På en familieleir delte flere menn om hvordan porno hadde vært denne sprekken, eller porten som var åpen, og hadde ødelagt mye. For å unngå å bli hektet igjen måtte de behandle det på samme måte som alkoholisme. Et totalforbud og en lukket dør.

Gode grenser med trygge murer kan spare oss for mye ekstra arbeid. Hold tilsyn med dem, vær obs på de små sprekkene og lukk grinda! 

Jes. 30, 13; Dere forkastet dette ordet, stolte på vold og svik. Derfor er deres skyld lik en sprekk som utvider seg i en høy mur, til muren plutselig, på et øyeblikk faller sammen og blir knust. 

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.