REISER DU LETT, ELLER DRAR DU PÅ UNØDVENDIG BAGASJE?

bagasje bære tungt mental bagasje reise lett sortering Mar 04, 2021

Jeg er ikke flink til å pakke lett, og kofferten min er alltid smekkfull, på grensa til overvekt. En koffert forbinder jeg med noe positivt, med reiser, opplevelser og nye inntrykk. En ryggsekk har samme funksjon, men er laget for å bæres på ryggen, ofte gjennom hele turen. En god regel er å ikke ta med mer enn det du kan bære selv! 

Legger jeg ut på en lengre vandretur må jeg virkelig vite hva som skal med. Et bevisst utvalg av det nødvendige, og alt som ikke er viktig må bli igjen. Blir sekken for tung vil jeg ikke ha glede av turen. Den hemmer bevegelsesfriheten, tempoet og gjør meg ekstra sliten. 

Hva med den mentale bagasjen du har med deg gjennom livet? Reiser du lett eller drasser du på mye du ikke har brukt for? Har du hemmeligheter som ligger nederst i sekken som ingen andre må oppdage? Skam eller skyld du bærer på, løgner som andre har lagt på deg - og som du tror på? Kanskje bærer du på andre sin bagasje, uten å tenke over det. 

Har du store og vanskelige ting i bagasjen trenger du kanskje hjelp til å pakke dem ut. Til å sortere og oppdage hva du skal ha med og hva du ikke skal ta med deg videre. Hjelperen kan være en god venn eller til og med en profesjonell. 

Tung bagasje kan gjøre deg sterkere, men du kan også bli veldig sliten, ja utslitt. Den vil hemme deg og gjøre at det noen ganger er vanskelig og umulig å bevege seg videre. 

Kunsten er å pakke ut og legge fra seg alt som ikke skal være med. Du vil ikke savne gamle råtne matpakker og andres etterlatenskaper. Reis lett og beveg deg oppreist fremover. 

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.