NØKLER TIL LØSNINGER OG STØRRE FRIHET

bønn frihet løsninger Sep 16, 2021

Du står foran en låst dør, men finner ikke nøkkelen. Bak døren er noe du bare må ha. Du prøver alle nøklene du har, leter, banker, drar i håndtaket, er sinna og stresset øker, du kjefter og sparker i døra… Du er så nærme det du skal ha tak i, men ingenting nytter!

Hva gjør du når problemer oppstår, når ingen løsninger er i sikte? Lar du deg frustrere og blir sint, går du på jakt etter løsninger, involverer du andre eller roper du til Gud? 

For meg er nøklene en illustrasjon for bønn! Det er et rop om hjelp, om at de rette nøklene skal dukke opp når alt oppleves lukket og låst. Bønnen er rettet oppover mot en Gud som har full oversikt!

Mange tror på bønn, men det som skiller kristen bønn fra bønn i andre religioner er den personlige dialogen jeg kan ha, med en jeg allerede har invitert inn i livet mitt, en som kjenner meg!  

Det er ikke alltid jeg får svarene jeg ønsker akkurat når jeg vil ha dem. Det er heller ikke sikkert at jeg finner det jeg leter etter. Bønn er ingen trylleformel, men tro på at den rette nøkkelen dukker opp, at mirakelet kan skje. At Gud som har all makt i himmel og på jord ser og hører lille meg, bryr seg og kan gripe inn!

Jeg tror også bønn er sunt. Søker jeg bevisst etter svar blir jeg løsningsorientert. Det kan være god terapi å ha dialog med noen utenfor meg selv, noen jeg kan lufte frustrasjoner med, klage og rope til. Å vite at noen lytter gjør at jeg opplever meg verdifull. Jeg kan få nøkler til nye rom, til større forståelse, innsikt, bedre relasjoner og større frihet!

Bønnen forandrer ikke Gud, men den forandrer den som ber. - Søren Kierkegaard.

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.