NÅR LIVET BESKJÆRES

beskjæring bære frukt innsikt tøffe valg utholdenhet vilje visdom Sep 06, 2021

Mange opplever at livet «beskjæres». Konsekvensene og endringene kan være store, som i historien til min kjære kusine: Ei aktiv dame midt i 40 årene. Hun er fysioterapeut og mor til 3 viltre gutter. Hun var også triatlonløper, og for 7 år siden opplevde hun at livet endret seg drastisk.

Tre dager etter at hennes far døde, segnet hun om med kraftig blødning og (samtidig) blodpropp i hjernen. Da hun etter fem dager (og to hjertestans) kom til bevissthet igjen, var hun uten språk, og hun var lammet i halve kroppen. Livet var på ingen måte det samme som før!

Takket være en utrolig sterk vilje, utholdenhet, forbønn og støtte kom hun seg på beina. Hun lærte å gå, kjøre bil og fikk også lært deler av språket på nytt. Så rammes hun igjen: Hun fikk kreft og gikk gjennom operasjoner, cellegift og nye komplikasjoner….

Nylig delte hun historien til en menighet. Etter mange år med sinne og frustrasjoner konkluderte hun likevel med at «Gud er god!». 

Mange andre har lignende historier, om ulykker og sykdom som forandrer og "beskjærer" livet kraftig. I etterkant er det noen som vitner om at Gud var der, og at de har kommet styrket gjennom det. 

Når et frukttre beskjæres går røttene dypere. Grenene blir sterkere så de kan bære mer frukt. Fruktene blir færre, men hver frukt blir større og mer smakfull. Lyset slipper bedre til og det er bra for treet.  

Opplevelsene som kusina mi har vært gjennom har vært ydmykende og beintøffe. Midt i det hele velger hun å tro at Gud er god. At Gud som vingårdsmannen er der tilstede i livet hennes. At det midt i det hele, med Guds hjelp, kan og vil komme noe godt ut av det. Hun har fått ny lærdom, ny innsikt og nytt håp å gi til andre. Hun har fått en annerledes og enda bedre frukt!  

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.