LIVET - ET HUS MED MANGE ROM!

gjestfrihet hjerterom rydde sjef i eget liv større frihet Sep 14, 2021

Jeg så akkurat en episode av «Hvem bor her?» på NRK. Jeg blir utrolig fascinert over hvor ulike hjemmene er, men jeg tenkte også: «Har de det alltid så ryddig?» Mest sannsynlig ikke, og er det kaos i huset er det lite trivelig med uanmeldt besøk. Det hender jeg i full fart flytter rotet fra stua til et annet rom, lukker døren og koser meg med besøket. 

Hvis du tenker på livet ditt som dette huset: hvordan står det egentlig til på innsiden av hjertet ditt, med deg selv? Er det pent og ryddig over alt, eller har du rom som du ikke ønsker å slippe noen inn i? Steder for oppbevaring av vanskelige opplevelser og minner? Hemmeligheter du gjemmer på som ingen andre må oppdage? 

For meg blir det ekstra meningsfullt å koble bildet til relasjonen med Gud. Hvis jeg velger å lukke han inn i livet mitt, hvor slipper han inn? Er det kun i yttergangen, eller også i stua - hvis den er ryddet? Hva med de andre rommene? Er hele huset åpent eller er det bare et begrenset område?

Vi er selvstendige, men skapt til relasjoner med hverandre og med skaperen selv. Hvorfor er vi da så opptatte av å greie alt selv, uten å involvere andre, ja selv ikke Gud?

Noen ganger trenger vi hjelp til å rydde, få ut søppel, og det kan ta tid. Hva med å invitere Gud eller venner du stoler på, til å hjelpe å sortere? Kanskje oppdager du også skatter og verdier du ikke visste om?

Jobben min og jobben din er å være sjef i eget hus, i eget liv. Å være ærlig med seg selv og med andre, med Gud, om han er en del av livet ditt! Kanskje våge å slippe litt av kontrollen, for å ha rot er lov og helt naturlig! Prøv å ikke mist oversikten og rydd og sorter gjerne, ikke fordi du må, men fordi du vil få en enklere hverdag, et triveligere liv og oppleve større frihet.

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.