KREATIV LIVSPLANLEGGING!

kreativ livsplanlegging muligheter Oct 12, 2018

Hvordan kan du dyrke frem det beste i deg selv, og i andre….

Kreativ livsplanlegging er navnet på en bok, og et kurs jeg var med på for flere år siden. Mye av kurset gikk ut på å bli kjent med seg selv, for så å planlegge livet fremover med dette som utgangspunkt. Det er alltid spennende å bli bedre kjent med seg selv, oppdage nye sider, tenke strategi og jobbe med livsplanlegging.

Er du en av de mest strukturerte av oss er det en drøm å planlegge selv de minste detaljene. Lage detaljerte planer, for så å jobbe målbevisst fremover. For meg som er av den mer kreative kategorien, så trigger ikke dette fullt så mye. Å tenke nytt og kreativt derimot, det er jeg helt med på. Jeg kan formulere fine mål og gjerne planlegge hvordan de skal nås, men det er bare en utfordring.  All kreativiteten min ødelegger for dette. Jeg kjeder meg når det blir rutiner og jeg sporer lett av! Jeg tenker nytt og annerledes i stedet for å gjennomføre det som er planlagt! Ny og annerledes tenkning koster meg ikke en kalori, derimot får jeg energi av det! En person som meg kan lett ødelegge for de som er strukturerte, og provosere de som endelig har lagt de perfekte planene…

Har du vært på kurs som likner på dette? Ulike personlighetstester gir alltid viktige nøkler til å forstå meg selv og andre bedre. Ja, jeg vet hvem jeg er, men jeg vet også at jeg må leve med denne personen resten av livet! Forutsigbarhet, orden og struktur kjeder meg, men å tenke nye tanker gir meg derimot masse. Det er viktig for meg, og det gir meg liv.   

Tidligere i år fikk jeg melding fra ei god venninne med små barn. Hun var på vei til ny kreftbehandling med spredning til hjernen. Livet jobber noen ganger mot oss, og fokuset blir da et helt annet. Det blir på å planlegge en dag av gangen, være kreativ og bruke styrken til å holde familien sammen, å holde motet oppe og å overleve!

Om du er strukturert eller kreativ er det viktig å være tilstede i livet, og lære meg å nyte det du har, mens du har det. Oppdage, se gledene, ta deg tid til å glede seg over dem, ja faktisk dyrke dem! Livet er en gave og det kommer ikke i reprise.

Det er også bra at vi er frustrerende ulike. Med de ulike styrkene og personlighetene kan vi utfylle hverandre. Når vi dyrker frem det beste i hverandre blir ikke forskjellighetene en trussel, men en stor velsignelse! Vi kan lære av hverandre, heie på hverandre, le av ulikhetene, og være kreative livsplanleggere på hver vår måte!

Håper tiden fremover blir god for deg også!

Jeg skal ikke la travelheten gjøre at jeg går glipp av den!

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.