KONSEKVENSENE AV VALG

egne valg takknemlighet ubesluttsomhet økonomisk trygghet Oct 13, 2021

Jeg trives godt i godstolen, gjerne med fyr på peisen og en god film på dataen. Jeg liker egentlig ikke å ta valg, er flink til å skyve ting foran meg og utsette det som er krevende. Jeg kan trene i morgen, ta regnskapet neste uke, eller skrive den mailen jeg skulle ha skrevet en annen gang. 

Jeg er selvstendig næringsdrivende og kan styre min egen dag. En stor velsignelse og en stor utfordring, for hvis jeg ikke velger å jobbe blir ingenting gjort. Jeg kommer ikke videre og ingenting skjer.

Vi som ektepar har tatt mange valg som ikke har gjort livet enklere. Annerledes valg enn mange andre, valg som har hatt sin pris, i forhold til komfort, økonomisk trygghet og nærhet til familie. Valg som kan være uforståelig for andre. For noen virker de idiotiske, for hvem velger vel bort økonomisk trygghet og komfort?

Vi har valgt å bosette oss utenfor komfortsonen (som for oss er sørlandet), valgt bort fast inntekt, tråkket ut og inn i noe, helt uten å vite hva. Valgt å teste ut løftene i bibelen på vår måte, prøvd å lytte oppover og innover i oss selv. Ta drømmene og det vi opplevde Gud talte til oss på alvor og prøve å leve det ut i praksis.

Valgene vi tok for over 20 år har selvfølgelig fått konsekvenser, men vi står fremdeles inne for valgene vi tok. En god venn av oss, en pastor sa en gang: «Jeg er egentlig litt misunnelig på dere, fordi dere har gjort dere avhengige av Gud». 

….og hvordan har det gått? Det handler igjen om valg, om å ikke sette opp regnskap over hva vi har tapt (for eksempel økonomisk), men i stedet telle velsignelsene, se fremover og ikke tilbake, stå oppreist i valgene, se på alt vi har lært, være takknemlige. «Jeg angrer ikke en plass!»

 

PS - uten fast inntekt - Øystein er lektor og marinbiolog men har de siste 20 årene jobbet stort sett fulltid for Ungdom i Oppdrag, med et lite økonomisk støttenettverk. Jeg har stort sett jobbet som kunstner uten økonomisk sikkerhet eller normale inntektsforhold.

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.