KAN DU SKAPE NOE VAKKERT, UANSETT UTGANGSPUNKT?

blog endorfiner hjertehagen hjertejord kreativitet potensiale Oct 18, 2018
Potensiale

Svaret mitt er JA, og nøkkelen ligger i hvordan ser du på deg selv. Ser du mulighetene potensialet ditt har eller bare utfordringene?

Har du møtt positive mennesker som bare ser muligheter? De finnes, og noen ganger er de plagsomt optimistiske, ja nærmest overfladiske! Jeg tar meg selv i å høre på dem med et halvt øre samtidig som jeg tenker: «De møter nok snart virkeligheten eller en eller annen vegg!»  

Skal du tro stort om deg selv? Pessimisten i meg vil si: Nei, det er best å være på den sikre siden, så slipper du å bli skuffet. Det er enklere å holde seg reservert, litt tilbakeholdent og skeptisk. Det er tryggest å fokusere på utfordringene og på alt som kan gå galt, og finne venner som kan støtte og tenke likt som deg.

Jorda i hagen representerer potensiale, og det er utrolig hva som kan dyrkes hvis det bare er jord der! 

Den kan bearbeides, gjødsles og flyttes på. Du kan tilføre ny jord og stein kan fjernes. Tungt arbeid, men få begrensninger på hva som er mulig. 

Det meste kommer an på deg selv, for det er du som må se mulighetene og gjøre det beste ut av det du faktisk har. Ikke sitte passivt, men brette opp ermene, jobbe og dyrke. Du kan til og med ha det gøy! De fleste vil bli glad, ja begeistret når noe skjer, når resultatene kommer og blomster trives. Å grave i jorda utløser til og med endorfiner, lykkehormon. 

Alle har et potensiale med bra eller dårlig utgangspunkt, men begrensningen ligger ikke i hva du har, men hos deg! Du er begrensningen, for det er du som velger hva du vil gjøre ut av det! 

Det er helt utrolig hva som er mulig når en kreativ liten tanke kommer ut av hodet og blir tatt på alvor. Du prøver den ut, får erfaring og lærer. Snart våger du mer, ting skjer og gleden bobler når resultatene kommer. 

Du har utallige muligheter, det er så lett å begrense dem. Sammenlikne deg med andre, eller la andres negative holdninger holde deg nede. Legg i stedet bort skepsis og bruk i stedet kreativiteten til å skape, tenke nytt, leke, lære og utforske. Når du løfter blikket og fokuser fremover kan de som virker umulige bli mulig. 

Husk å jobbe fra innsiden og ut, med utgangspunkt i ditt potensialet. Da kan du skape noe vakkert uansett utgangspunkt! Lykke til!

 

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.