"JEG SKAL HA DET TIL GODE!"

forsiktig gå glipp av reservert Jan 20, 2022
Reservert

Dette uttrykket har jeg hørt i mange sammenhenger, spesielt i forbindelse med invitasjoner til å være med på noe. Et arrangement, en reise, et kurs… Det er en høflig måte å si «at jeg ikke ønsker (eller gidder) å være med». Gang etter gang tar jeg meg selv i å bli skuffet når jeg hører det. Spesielt når jeg kjenner personen som sier nei, vet hva de sier nei til og hva de går glipp av. Eller når jeg selv har brukt masse tid til planlegging.

Vi verken kan eller skal si ja til alt, og det er sundt å sette grenser. Det er bare det at mange går glipp av så mye fordi de reserverer seg og beskytte seg mot nesten alt! Vi lever bare èn gang, og du og jeg velger om vi vil leve livet «med paraplyen oppe».

Jeg mistenker at mange tror de har en slags «tilgode konto». At alt vi sier nei til og går glipp av nå blir lagret til en gang i fremtiden, der dette kan løses ut. En gang vi kanskje får tid, når økonomien er der, blir pensjonist, eller går tom for unnskyldninger… Det er en fascinerende tanke, men jeg tror mange blir skuffet. Livet må leves her og nå og mange muligheter kommer aldri igjen.

Iblant liker jeg å oppleve skikkelig vær, og paraply funker dårlig i nord da regnet ofte kommer ofte sidelengs. Jeg har god paraplytrening etter mange år i Bergen, og jeg er faktisk flink til å sykle med paraply! Paraply var raskere enn regntøy, og i oppveksten hadde jeg kronisk dårlig tid til ferge, skole og alt annet jeg måtte rekke.

Ønsket mitt er å være tilstede, her og nå, for jeg ønsker ikke å reservere meg mot livet, eller mot Gud! Jeg ønsker heller ikke å spare noe på en "tilgode konto" som egentlig ikke finnes. Jeg ønsker derimot å lære meg å reservere meg mot det jeg ikke skal være med på, lære å leve så fargerikt jeg kan og ellers få med meg mest mulig! 

"Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet." Stig Johansson

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.