IKKE GI OPP!

Oct 12, 2018

3 viktige ingredienser for ikke å gi opp. 

Det har nå gått 10 år siden de første hjertespråk bildene ble malt og stilt ut i Ålesund. 10 utfordrende og lærerike år. Det er like lenge siden en mann kom bort til meg og sa: «Tusen takk for bildene, det var så godt å se dem, for jeg er så sliten av alle ordene!»

Siden har jeg jevnt og trutt jobbet med Hjertespråket. Kanskje mest fordi det gav meg en dypere mening. Det kommuniserte med meg mens jeg jobbet, og det berørte også de som kom på besøk i atelieret mitt, eller som fikk se bildene på data. «Kjære Gud, hvordan er det mulig å visualisere, billedliggjøre, illustrere vanskelige ord som skam og skyld, og hva er egentlig forskjellen? Hvordan gjøre det samme med ord som blir brukt i kristne sammenhenger, som nåde, tvil, renhet, omvendelse?» For mange er dette abstrakte ord uten relevant innhold, og litt etter litt kom puslespillbitene på plass.

I noen perioder har jeg jobbet mye med Hjertespråket, andre perioder mindre. Skisser, utvikling og maling av nye bilder, avfotografering og digitalisering, samarbeid med andre, utvikling av metaforer og utprøving av undervisning, lage forretningsplaner, kompetanseheving ved å gå på kurs, skrive søknader, lage nettsider, skrive bøker, holde kurs og foredrag, laget nettkurs….. En lett blanding av «Hjelp, hva er det jeg holder på med?» og «Jippi, dette er gøy!».

Tiden har gått med til spennende og lærerike prosesser som jeg ikke ville vært foruten, og mange av bildene har vært nyttige til egen motivasjon. Det har vært mye bruk av «viljen», av plogspissen. Det er tungt arbeid å pløye nytt land, og jeg har mange ganger vurdert å la hele prosjektet ligge. «Utholdenheten» har jeg også hatt nytte av. Hadde jeg gitt opp hadde ikke denne nettsiden eksistert. For ikke å snakke om «tro». Det å legge ut på en vandring uten å vite hva det innebærer. Være på oppdagelsesreise, ha tro på prosjektet, på meg selv og ikke minst på en Gud som går sammen, steg for steg og som jeg kan kommunisere med underveis.

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.