HVORDAN PÅVIRKER HOLDNINGENE DINE DEG?

erfaringer fordommer holdninger muligheter Oct 22, 2020
Holdninger

- Og hvordan påvirkes omgivelsene?

Dette er et av favorittbildene mine. Gjennom tiden er det kanskje dèt bildet som har talt mest til meg, og det taler fremdeles! Det er få som har sett det, men håper nå at mange vil ha glede av det. Det handler om holdninger! Det er et coachende - og et «ransak mitt hjerte O Gud» - tema jeg aldri blir ferdig med. Dette miksebordet er stedet i hjertet hvor jeg styrer holdningene mine!

Å være bevisst på egne holdninger og innstillinger er en viktig verdi i Hjertespråket. At du er villig til å jobbe på dette området og har en positiv holdning i forhold til deg selv, til andre i denne gruppa, til de du møter i hverdagen og til Gud!  

For musikere er miksebordet viktig. Her finjusteres lyden så den blir best mulig for de som hører på. En dårlig stemme kan blir enda bedre enn utgangspunktet, men er innstillingen feil kan selv den vakreste stemmen høres forferdelig ut.

På samme måte er det med holdningene mine. Negative holdning gjør at selv gode ting oppleves negativt, at flotte ideer og oppmuntrende ord ikke går inn! Det påvirker meg selv fordi «Alle er dumme når jeg er sur!» og det påvirker omgivelsene mine. Er de virkelig på minus kan jeg oppleves som en gretten og utrivelig person.

Er holdningene derimot på pluss sida blir alt «tatt opp i beste mening». Til og med slengbemerkninger og kommentarer som egentlig er negative! Du oppfattes som positiv og trivelig person. Jo høyere holdninger på plussiden, jo mer sprudlende og glad!

Vi kan være irriterende forskjellige, med ulike personligheter og mange meninger. Holdninger er et sammensatt tema. De kan påvirkes av kunnskap og dyrekjøpte erfaringer, gode eller dårlige unnskyldninger. Tar jeg alt opp i beste mening eller lar jeg negative holdninger og fordommer ødelegge? Er holdningene basert på fakta eller på rykter og andres negative holdninger?

Så hva kan jeg gjøre? Uansett hvor galt det er, gode eller dårlige unnskyldninger, så er den enkelte av oss ansvarlige for sine egne holdninger. Jeg må være bevisst tilstede i livet mitt, og stadig stikke innom min egen lille kontrollsentral for holdninger, og ta jobben som sjef på alvor. Jeg kan jobbe med å være åpent og fordomsfri, se muligheter og streve etter å spre velsignelse :-) 

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.