HVORDAN BEKJEMPE ISFJELL AV HAT?

hat kjærlighet smelte bort Mar 03, 2022
Hat - et isfjell som må smeltes bort

På Grønland opplevde jeg å se ekte isfjell. Vi ble med en bekjent, en fisker ut for å sette garn mellom isfjellene. De er mektige og massive, og vi kjente oss små i den lille sjarken. Jeg ble også vitne til mindre isfjell som plutselig "eksploderte", de delte seg i mindre deler med et kraftig smell. Når dette skjer med større isfjell kan det være livsfarlig. Is er tungt, det er hardt, det kan lage flodbølger. En lokal mann fortalte om to søstre som lekte på stranden og druknet da de ble tatt av en flodbølge fra et isfjell som delte seg eller veltet.

Her hjemme har de siste ukene vært kalde, med mye snø og tykke lag med is. Så kom plutselig mildværet. På kort tid mistet isen grepet og ble i stedet til mengder av vann. Når våren er på plass må frost og kulde vike! 

Dette isfjellet har fått navnet «hat». Hat er ofte ikke så synlig, men under overflaten kan det gå dypt. Hat kan fort eskalere til vold og få store ringvirkninger. Føre til store ødeleggelser, krig og død.

Bildet jeg har som illustrerer kjærlighet er en brønn full av vann. Jeg tror Kjærligheten som ikke holdes varm kan fryse til is og gå over i hat, men også at hat og is som blir varmet opp kan omdannes til livgivende vann og kjærlighet! 

Så hva er sterkest, hatet eller kjærligheten? Jesus oppfordrer oss til å elske fiendene våre og gjøre vel mot de som hater oss. 

Jeg synes sitatet fra Martin Luther King oppsummerer dette på en god måte: 

«Mørke kan aldri fordrive mørke, det kan bare lys. Hat kan aldri fordrive hat, det kan bare kjærlighet.»

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.