HVILKEN ARV GIR DU VIDERE?

blogg hjertespråk Oct 12, 2018

Vi har akkurat sagt farvel til en godt voksen 91 år gammel Hjertehagegartner! Hun dyrket og stelte godt med både den indre og den ytre hjertehagen sin. Jeg ble kjent med henne for over 30 år siden og hun ble svigermoren min.

Alle hager har sin historie, også denne. Tomta svigerforeldrene mine kjøpte hadde mye fjell og bratte bakker, men de så potensialet. Møysommelig ble meter på meter med murer bygget, jord fylt på, områder hellelagt og frukttrær plantet. Etterhvert kom ulike typer bærbusker, prydbusker og blomster. Grønnsaker var det også plass til. Faren hennes var fruktdyrker og hun var oppvokst på gård, så hun kunne faget.

Helt til det siste stelte hun i hagen sin, og planla hele tiden nye prosjekter. Arbeidet holdt henne i form, både fysisk og psykisk, og hun gledet seg stort over hver dag hun kunne være tilstede.

Jeg er utdannet blomsterdekoratør og har ved mange anledninger hatt gleden av å hente råstoff fra hagen. Denne gangen skulle blomstene jeg plukket få dekorere kisten hennes. Det var vemodig å lage dekorasjonen uten hennes alltid så positive kommentarer. Det var som om hun var der allikevel og gledet seg over blomstene, både fra de fra hagen og de fra butikken, og kommenterte hvor vakre de ble sammen.

Randi lyttet til andres råd, men var kreativ og selvstendig og gjorde alltid sine egne valg. Gleden over å forme hagen på sin måte var så viktig for henne. Hun delte også gjerne, både frukt, syltetøy, stauder og blomsterbuketter. Hun delte også erfaringer og kunnskap villig videre til både barn, svigerbarn og barnebarn. I begravelsen delte mange hvor mye dette hadde betydd for dem.

Hagen var et vakkert og godt sted å være, og den reflektere også mye av hennes «Indre hjertehage!» Selv om andre skulle kjøpe huset vil hagen leve videre gjennom gledene og livsvisdommen vi tar med oss inn i våre Hjertehager. De gode ordene, takknemligheten, arbeidsgleden og tilstedeværelsen er verdier jeg setter høyt.

Jeg for min del må jeg være kreativ, skape og jobbe ut i fra mitt potensiale, min tomt. Den er annerledes og den er unik. Det er gjennom denne hjertehagen at jeg kan bety en forskjell, og det er her jeg positivt kan påvirke andre, gjennom det jeg dyrker.

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.