HVA ER FARGEKODEN DIN?

fargerike minner historie livsveven Mar 24, 2022
Historie  - livsveven vår

Jeg har studert veving i ett år og elsker kombinasjoner av striper. 

Motivet er en enkel billedvev der motivet veves inn tråd for tråd. Når renningen er på plass i rammen kan du veve, og de ulike innslagene av farget garn skjuler etterhvert renningen. Uten renningen  vil ingenting henge sammen.  

Ta metaforen videre til livet ditt, og fokuser på renningen. Den kan representere alt det du ikke kan forandre på, som du kanskje ikke ser i hverdagen, men som alltid er der. Foreldrene dine og familien, søsken, hvor du kommer fra, språk, øyenfarge, kroppsbygning, religionstilhørighet, og så videre.

Dette er ting som bare må godtas som en del av virkeligheten. Det kan ikke forandres, selv om en gjerne skulle ønsker det. Livet leves og veves så inn mellom renningstrådene, og det er her fargene kommer inn. 

De mørke fargene kan representere de vanskelige periodene med sorg og smerte, misforståelser og ting som ikke ble slik du ønsket. De lyse fargene kan illustrere høydepunktene. En familiebegivenhet, et ekteskap, barn, mål som er nådd, osv. Fargene ellers handler om hverdagene som kommer i ulike fargevalører.

Som kunstner kan jeg mye om farger og kontraster. Skal et motiv bli spennende, må det ha begge deler. De mørke fargene skaper dybde og gjør at lyset kommer enda tydeligere fram. Fargene ellers kommer også bedre til sin rett ved siden av det mørke.

Vi har alle ulikt DNA, og vi har forskjellige personlighetstyper, men hva med historien din? Hvilke fargekombinasjoner har den? Hva består renningen av?  

Historien din er viktig, og deler av den kan du ikke styre. Fremover kan valgene dine være med å veve lyse striper inn i både ditt eget og andres liv, og du velger selv hvilke fargestriper du gir oppmerksomhet i din hverdag.

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.