HJELP - HVEM SKAL JEG LYTTE TIL?

gode råd influere ledelse navigere May 23, 2019
Tillit

Hvem skal influere valgene mine, tankene, livet? Hva skal jeg navigere etter?

Du har fantastisk mange stemmer rundt deg, og mange finnes på sosiale medier. Alt som skal til er at du bruker av tiden din til å lytte! De vil dele liv med deg, de vil veilede deg, de vil coache deg og ha oppmerksomheten din. Alt fra «Slik stryker du bunadskjorta di», og «sprø svor på ribba» til store spørsmål om tro, liv og helse. Troverdigheten vokser i takt med kompetansen til de som deler. En lege eller psykiater viser gjerne til forskning og fakta, mens skal en fluefisker får tillit når rådene begrunnes med erfaring, bilder og god fangst. 

Mange har også en åndelig dimensjon som løsning på utfordringene dine, og retningene er mange.

Lytter du til en kristen vil svarene peke mot et fellesskap med Gud som er større enn deg selv, som hjelper deg gjennom utfordringer og til et oppgjør med det som er galt. En Gud som bringer inn tilgivelsens frihet. Frelsen gjør at du alltid kan begynne på nytt. Du er skapt i Guds bilde, verdifull og elsket uansett hva du gjør. 

Søker du råd gjennom mindfullness vil du kanskje ikke ledes mot et oppgjør med vanskelige ting, men til å godta og akseptere tingenes tilstand! Gjennom ulike øvelser kan du finne indre fred, tømme tankene, fokuser innover. En Buddhistisk tankegang der du står i sentrum. 

Andre mener løsningene finnes i Yoga. Oppdage kraften i deg selv, din indre karma, pust og konsentrer deg gjennom mantra og ulike gymnastiske øvelser. Her trenger du ingen Gud, og går du videre åpnes det opp til en Disney liknende hinduistisk åndeverden der du i beste fall blir gjenfødt til noe bedre. 

En muslim vil gi råd i retning av strenge regler, underkastelse, kunnskap og bønn. En sjaman kan lede deg til å finne løsninger gjennom kontakten med forfedrene mens andre mener horoskoper gir svar…

Du kan høre mange flotte «frelseshistorier» fra mennesker som vil deg vel, og rådene du får vil sprike i ulike retninger, eller være en salig blanding av dem alle. Jeg tror alle innerst inne lengter etter en åndelig dimensjon, etter svar og tilhørighet. Det er du som velger hvordan tida di brukes, hvem du lar deg influere av og i hvilken retning du søker råd.

Sjekk gjerne troverdigheten til stemmene og hva du fyller deg med. Ikke svelg rått alt som blir sagt. «Spis fisken, men spytt ut beina», sorter og ta vare på det gode, det som er sant! Spor opp de som heier på deg, de som kan gå sammen med deg, inspirere deg, gi deg mot og viser vei i den retningen du ønsker å gå.

Mitt lille bidrag i denne jungelen er å kommunisere gjennom bilder og Hjertespråk, med en stor tro på alle nøklene som ligger gjemt i det kristne livs-perspektivet mitt til frihet, helse og et bedre liv! 

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.