HAR DU NOEN SPENNENDE ARR?

helbredelse hjerte legedom smerte sårethet Oct 21, 2021
Sårethet - smertene som ingen andre ser!

Dattera mi fikk nylig spørsmål om hun hadde noen «spennende arr» hun kunne vise. Hun viste et arr på skulderen. Hun fikk det samtidig som jeg fikk ett av mine arr, da hun ble hentet ut med keisersnitt: de kuttet litt for dypt og sneiet henne i skulderen! Siden havnet hun på prematuravdelingen mange etasjer borte fra meg, og de på sykehuset «glemte» å behandle det…

Det finnes forskning som viser til at hjertet kan lagre minner, også fra tiden før vi ble født. Dette er opplevelser vi tar med oss videre gjennom livet, og de kan påvirke og prege oss selv om vi ikke husker dem.

Ord og handlinger fra andre kan gjøre vondt, men ingen ser sårene. De kan oppleves som stikkende kniver i hjertet, som blødene sår som også kan bli infiserte. Indre smerter kan også føre til sykdommer og fysisk smerte. For å kompensere eller få utløp for indre smerte, tyr noen til selvskading. Noen lar også smerten sin gå ut over andre.

Sår som ikke er leget vil gjøre vondt hver gang noen kommer borti, og hva skjer når noen nærmer seg? Jo det er klart, jeg trekker meg unna for å unngå at det gjør vondt igjen. Gjør det vondt kan jeg blir sint, frustrert og lei meg, og ha lyst til å gjengjelde smerten.

Såret til dattera mi har grodd for lengst, og også mitt, men arrene forteller en historie. En ganske traumatisk opplevelse som heldigvis gikk bra for begge. Det gjør ikke vondt å prate om det, for også det «indre såret» er leget. 

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.