FORVANDLENDE PROSESSER

edelhet egenverdi forvandling guds omsorg prosesser Feb 24, 2021

EDELHET 

Starten til en perle er alltid en liten stein eller et lite sandkorn. , Det kan tilfeldigheter havner inne i skjellet, eller være plantet der for at skjellet skal omskape den til en perle. Her ligger den trygt forvart i fra omverdenen inne i mellom den myke og sårbare innmaten i skjellet. Uansett hvordan den lille steinen har kommet inn, så er den svært irriterende for selve skjellet. 

Men skjellet støter ikke ut steinen. To ganger om dagen legger skjellet på et tynt lag med perlemor. Det lille sandkornet får snart en skinnende overflate. Det blir flottere og flottere for hver dag som perlemorslaget blir tykkere. Ujevnheter blir glattet ut, og det ligger der godt bevart som en nydelig perle, som bare venter på å bli oppdaget! 

Et flott bilde på hvordan jeg som menneske kan bli plantet inn i Guds allmenktige hender. Der kan jeg hvile og bare være i hans omsorg uten å skulle gjøre noe eller prestere noe. Her foregår også forvandlingsprosessen i fra en uslipt og skarp liten stein til en nydelig perle. 

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.