FORBEREDT PÅ ENGLEBESØK?

englebesøk gjestfrihet åpne hjem Jul 15, 2021

Gjestfrihet i praksis!

Besteforeldrene mine var gode forbilder for gjestfrihet. Morfar drev begravelsesbyrå og dro for å «hente folk» til alle døgnets tider. Han hadde mange samtaler med pårørende. Mormor stelte hjemme, og hun laget alltid ekstra mat i tilfelle han hadde noen med seg hjem, og det hendte ofte. Det var alltid mat på bordet og tid til en god prat. De ble spesielt glade hvis noen av gjestene spiste godt og mye!

Min lille utfordring med å være gjestfri er at huset ikke alltid er ryddig. Jeg er ikke alltid klar for gjester og «steller ikke hjemme» på heltid. Jeg har (dessverre) ingen faste rutiner med renhold, jeg jobber på merkelige tider og jeg har ikke alltid fryseren full av mat. Det er ikke alltid det passer med besøk. Jeg kan bli brydd og stresset når folk kommer uanmeldt midt i alt rotet mitt!

Det er bare det at gjestfrihet ikke handler om pene og ryddige hjem, rene gulv og fulle kjøleskap. Det handler først og fremst om et åpent hjerte og ei åpen dør. Om øyne som ser, ører som hører, om noe varmt i en kopp og hvis det lar seg gjøre, gjerne et måltid. Rotet og kaoset mitt er ikke viktig. 

Gjestfrihet er en verdi jeg ønsker å gi rom til i livet mitt, fordi det «gir liv tilbake» til både meg og andre! Det koster tid og penger, men jeg tror man blir aldri blir fattig av å gi. Jeg velger å ha plass til andre midt i en noen ganger kaotisk hverdag. 

Gjestfrihet handler også om invitasjoner og godt planlagte måltider. Strever du som meg med motivasjonen til å få ryddet og vasket huset? Ingenting er mer effektivt enn å invitere folk!

Hebreerne 13:2 sier. «Glem ikke å være gjestfri, for på den måten har noen, uten selv å vite det, hatt engler til gjester.»

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.