EN PÅSKEHISTORIE

fiji forsoning pandemi Apr 07, 2021
Forsoning

PASSOVER - Dagen da dødsengelen gikk forbi!

I 2008 var vi på Fiji og jobbet med YWAM på hovedøya. Ei helg leide vi ei hytte av ei dame som kom fra Waya, en av de litt mindre øyene. Her ble vi med i en slags påske feiring, «til minne om da dødsengelen gikk forbi!». Alle fra de 3 landsbyene på øya kom sammen til Gudstjeneste, lovsang og fest med masse mat. 

Historien går over 100 år tilbake til da spanskesyke herja verden og tok livet av over 45 millioner. Tidlig på morgenen 1919 kom de eldste fra menighetene hjem til Waya fra en samling på hovedøya. Den siste som tråkket ut av båten på stranda så et sterkt lys i vannet, og det ble skrevet en formaning i sanden med en lysende skrift. For at øya skulle bli spart fra epidemien måtte de faste og be om et mirakel. Han kalte sammen folket, de tok budskapet på alvor og de fastet og ba i 2 uker. 

Historien forteller at mirakelet skjedde: Ingen ble syke eller døde på de tre øyene, heller ikke folk fra øyene som bodde andre steder! Ellers på Fiji døde over 9000 av de ca 150 000 innbyggerne. På noen av øyene i Stillehavet døde opp mot 16 prosent av befolkninga.

Det var en spesiell og mektig opplevelse for oss å være med på feiringen av denne «passover»-festen. Historien var nært i tid og som Israelsfolket ville de ikke glemme historien sin. Hvert år feiret de dagen. Budskapet jeg husker fra Gudstjenesten var; hva vil vi gjøre om vi blir utfordret på samme måten igjen?

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.