EN ER DA IKKE SÅ FARLIG!

fristelser si nei Jan 27, 2022
Fristelser

Jeg husker disse irriterende godt fra da barna var små. Godteriautomater er laget for å friste og har en penger er det enkelt å kjøpe! Mange husker også pengeautomatene med kronestykker. Var en heldig å vinne, var det alltid fristende å satse det en vant for å kanskje vinne enda mer neste gang….

Disse finnes ikke lengre og mange pengespill er i stedet flyttet til nettet der de finnes i de utroligste varianter. Ingen ser hva du gjør eller hva du satser, og det er lett å bli revet med.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Noen fristelser kan gå ut over helsa mi, som i dag da jeg åpnet en pose med chips på vei hjem fra butikken. Jeg skulle bare ta litt, men en tom chipspose senere kom jeg på hva jeg egentlig hadde bestemt meg for… Andre fristelser kan stjele fokuset mitt, som da jeg nylig skulle sjekke ut en ny TV serie. 3 (!) episoder senere husket jeg hva jeg egentlig skulle ha gjort den kvelden.

Så finnes det mer farlige varianter du virkelig kan bli hekta på, og aldri oppleve å få nok av. De kan føre til ødeleggende avhengigheter som kan tappe kontoen din, ødelegge helsa di, livet ditt, relasjonene dine. Det kan være vanskelig å komme ut av det på egen hånd og kanskje trenger du hjelp!

Fristelser er som fargerike, fantastisk smakfulle sukkerkuler som ikke er feil i seg selv. Det trenger heller ikke være galt eller farlig med noen kroner på et spill, eller en TV serie eller tre.

Det er når når jeg får smaken på noe som det blir vanskelig å si nei til, at jeg må være på vakt. Når jeg ikke evner å si stopp, når fristelsen begynne å kontrollere og få makt over meg. Kanskje må si til meg selv at "en faktisk er farlig" for å unngå fristelsen neste gang den dukker opp! 

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.