DYRK FRAM GLEDENE OG DET GODE!

blogg glede hjertespråk Jun 29, 2018

Har du opplevd å ha det så travelt at du ikke registrerer det positive rundt deg? Fokuset er kun på deg og dine ting, og du går glipp av gode og positive opplevelser. Det er helt sikkert mange av oss, og det er alltid kjedelig å oppdage i etterkant at tiden ikke kan settes på «vent». Ekstra trist er det når dette skjer igjen og igjen, at mange ikke ser hva de går glipp av. «Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at de var selve livet!» sier et ordtak. Noen vil noen beskrive disse dagene som grå, andre vil kalle dem kjedelige, eller rett og slett triste.  

Det er som å dra på tur, med fokus kun på å nå målet. Seieren over å nå toppen blir husket, men du gikk glipp av opplevelsene underveis, fargene i naturen, landskapet og kanskje mange gode samtaler. 

En god opplevelse er som en blomst, det er ferskvare som må nytes i nuet. Gledene, det positive kan sammenliknes med ulike blomster. Jeg må se og oppleve blomsten, lukte på dem, nyte den mens den er på det fineste. Hvis ikke går jeg glipp av opplevelsen og gleden den gir meg, den visner og kommer aldri igjen. Det kan komme andre blomster som likner, men ikke akkurat den!

Derfor er det er så viktig å stoppe opp, uten å hele tiden stresse videre. Turen er selve målet! Livet leves her og nå, ikke en gang i fremtida, når jeg blir pensjonist, når jeg tror jeg får tid!  

Blomster i en hage kommer ikke av seg selv. De må sås eller plantes, de må ha plass til å vokse, ha jord, vannes og lukes. Det samme gjelder i livet mitt. Steller jeg pent med de gode opplevelsene, med gledene, med vennskap og relasjoner kan de vare lenge. De vil blomstre igjen og igjen, som stauder i en hage. 

Ta gjerne med deg disse tankene inn i våren og sommeren, og ikke gå glipp av det vakre, av gledene. Stopp opp og smil til damen som sitter bak kassa. Finn en fiol i veikanten, og se hvor fantastisk den er. Minn noen på at du setter pris på dem. Lytt til barnet som har en historie å fortelle. Lev livet her og nå, en viktig blomstrende dag av gangen.

Gled dere i  Herren (Skaperen og alt han har skapt) ALLTID, igjen vil jeg si «GLED DERE!» La alle mennesker få merke at dere er Glade!  Apostelen Paulus

 Lykke til!

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.