ÅRSTIDER OG LIVSFASER

kulde livsfaser utfordringer utålmodighet årstider Apr 14, 2021
Kulde

 

Fremdeles vinter, men vil ha vår!

Det er april, sola er tilbake og dagene er lange - men det snør! Det er flott å gå på ski både i april og mai, men jeg er lei vinteren! Jeg lengter etter å få jord under neglene, begynne på prosjektene jeg planla i fjor, se det spire og gro.

Jeg er utålmodig, men jeg vet det er sløsing av tid og krefter å begynne å hakke og grave i frossen jord. Erfaringene sier at våren kommer, også i år - og etterhvert blir det sommer i kald eller varm utgave.

Følelsen minner om hvordan livet har vært det siste året. Jeg er lei av restriksjoner. Det oppleves som en årelang vinter med uvisshet og isolasjon fra familie og venner. Jeg er utålmodig av å ha alt av planer satt «på vent», og rastløs etter å komme i gang med livet igjen.

Det er bare det at det ikke hjelper å stresse, bli sur, eller det som verre er. Årstider kommer og går, og er det en kunst å godta at nettopp slik er det. Å hvile i vissheten om at det er en som er så mye større enn meg som har kontroll. Ikke bare når det gjelder årstider, flo og fjære, midnattssol og mørketid, men også når det gjelder lille meg.

Oppgaven min er å trene på å oppdage alt det flotte i de ulike fasene av livet. Være tilstede fullt ut, her og nå. For en snøkrystall er jo utrolig vakker! Uavhengig av mørke og vinterstormer, corona og depressive tanker. Jeg må bare godta at alt har sin tid. Det er ikke gitt meg å kontrollere den.

Livet vil som naturen gå inn i nye faser, og mye kan skje. Vinter vil bli til vår og nye muligheter vil komme. Tid til være sammen med andre og nok å gjøre for grønne fingre.

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.