GI SÅ SKAL DERE FÅ!

gaver glede velsignelse Dec 23, 2021

GI SÅ SKAL DERE FÅ!

Her er noen enkle tanker fra meg om hvordan vi kan gi, velsigne andre og være kreative ut i fra det vi har. Hvordan vi kan berøre andres hjerter med julens hovedperson - den største gaven vi har fått

«Hva ønsker du deg?» «Hva skal jeg gi?» Samme spørsmål dukker opp hvert år før jul og bursdager. Det kan være vanskelig å finne gode svar, og det er lenge side jeg laget ønskelister. Jeg og mange med meg har ofte mer enn nok og alt som trenges.

«Julen er en tid for å åpne våre hjerter for Gud og hans gaver. Akkurat som resten av året.» - Ukjent

Hva med å tenke litt annerledes? Ikke slutte å gi gaver, men heller gi enda mer! For hvis du gir rett tror jeg ikke du blir fattigere - men heller rikere! 

1. Drøm og lag ønskelister!

Hvis jeg så spør det samme spørsmålet igjen, bare med litt bedre rammebetingelser: «Hva ønsker du deg hvis det ikke er økonomiske begrensninger? Hva om tid og kapasitet ikke er noe problem? Hvis alt er mulig i forhold til relasjoner, eller i forhold til helse og helbredelse av sykdom?»

Skriv lister over både det som er mulig og det som virker umulig. Det er et privilegium å få løfte dem opp til Han som har full oversikt og all makt, Han som egentlig er selve essensen i jula. Du kan også gi andre en gave ved å lære dem å gjøre det samme! Ikke la noen få ta i fra deg gleden og muligheten over å drømme, både for deg selv og på vegne av andre. 

2. Gi gaver som treffer!

For min del kan en gave i form av tid være bedre enn en dyr, kjøpt gave. Kjenner du personen godt, så vær gjerne kreativ med å gi gaver ut i fra de 5 kjærlighetsspråkene. Det koster mindre og treffer ofte bedre.

  • Noen synes ord viktig. Gjerne velvalgte ord på et kort, ei fin melding eller en hyggelig telefon. 
  • For noen betyr tjenester mye. Gjør noe for andre, pant flasker, skuff snø eller bær inn ved. 
  • Noen elsker gaver, gjerne pent innpakket. Ting som kan brukes, noe som kan spises, nytes… 
  • Den fysiske berøringen er litt vanskeligere i disse corona-tider, men til de nærmeste kan du gi en klem, en massasje…. 
  • Så er det de som elsker at du gjør noe sammen med dem. Gi en spillkveld, lag noe sammen, inviter til et måltid eller gå en tur i sammen.

3. Gi fra det du har, gjennom gavene dine. 

Dette handler ikke om penger, men om hvilke gaver, evner og talenter du har. Bruk det du har, og gjerne dine nådegaver til å velsigne andre. Jeg tror alle har verdifulle gaver vi kan gi videre. Skatter vi har fått, hvor noen trolig ennå ikke er oppdaget eller pakket opp. Kan du finne dem eller ta dem i bruk? Du kan formidle visdom og kunnskap. Har du en trosgave kan du gi videre tro og håp. Gave til å hjelpe, til å gi, eller hva med mektige gjerninger og helbredelse? Hva med å lære bort noe, rettlede eller forkynne så andre forstår. Vær en "hyrde" for noen og vis barmhjertighet. Gi en profeti eller et visdomsord. 

Vi blir velsigna gjennom å få gaver, men kanskje ligger den største velsignelsen i det å gi dem videre. Den som praktiserer det første punktet, om å drømme sammen med Gud, den ikke bare ber, den får også håp og tro. Den som bruker det andre punktet vil trolig oppleve at det gir liv å se andre bli velsigna og at det er gøy å gi. Det tredje punktet lærer oss å bruke nådegavene og velsigne gjennom dem. 

Gi, så skal dere få: Et godt mål, sammenristet, stappet og breddfullt, skal dere få i fanget. For i det målet dere selv måler med, skal det også måles opp til dere. Lukas 6,38

HOLD MEG OPPDATERT

Hvis du setter deg opp på maillisten får du informasjon fra oss med jevne mellomrom.

Ingen informasjon eller adresser vil bli gitt videre.