DYRK FREM DET FLOTTE I DEG, GLEDENE!

Har du opplevd å ha det så travelt at du ikke registrerer det positive som skjer? At du er så opptatt med å fokusere på deg og dine ting, at du går glipp av alle de gode opplevelsene rundt deg. Det er helt sikkert mange av oss, og det er kjedelig å oppdage i etterkant at tiden ikke kan settes på «vent». Ekstra trist er det når dette skjer igjen og igjen, at mange ikke oppdager går glipp av. «Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at de var selve livet!» sier et ordtak.

Det er som å dra på tur, med fokus kun på å nå målet. Seieren over å nå toppen blir husket, men du kan gå glipp av opplevelsene underveis, fargene i naturen, landskapet og kanskje mange gode samtaler.

En god opplevelse er som en blomst, det er ferskvare som må nytes i nuet. Gledene, det positive kan sammenliknes med ulike blomster. Jeg må se blomsten, lukte på dem, nyte den mens den er på det fineste. Hvis ikke går jeg glipp av opplevelsen og gleden den gir meg, den visner og kommer aldri igjen. Det kan komme andre blomster som likner, men ikke akkurat den!

Derfor er det er viktig å å lære seg å stoppe opp, uten å hele tiden stresse videre. Turen er selve målet! Livet leves her og nå, ikke en gang i fremtida, når jeg blir pensjonist, når jeg tror jeg får tid, for det får jeg kanskje aldri!

Blomster i en hage kommer ikke av seg selv. De må sås eller plantes, ha jord og plass til å vokse, vannes og lukes. Det samme gjelder i livet mitt. Steller jeg pent med de gode opplevelsene, med vennskap og relasjoner kan de vare lenge. De vil blomstre igjen og igjen, som stauder i en hage.

Ta gjerne med deg disse tankene inn i våren og sommeren, og ikke gå glipp av det vakre, av gledene. Stopp opp og smil til damen som sitter bak kassa. Finn en fiol i veikanten, og se hvor fantastisk den er. Minn noen på at du setter pris på dem. Lytt til barnet som har en historie å fortelle. Lev livet her og nå, en viktig blomstrende dag av gangen.

«Gled dere i skaperen og alt han har skapt, ALLTID, igjen vil jeg si GLED DERE! La alle mennesker få merke at dere er Glade!» sier Apostelen Paulus.

Har du denne holdningen vil du oppdage gledesblomster der du minst venter det. Andres glede gjør deg glad og dine smil smitter over til andre. Hverdagen blir hverken trist eller kjedelig, men fargerik og blomstrende. Lykke til, og god sommer videre!

Vil du ha flere gode tips til å bli mer fornøyd, til å blomstre? https://gro-torvaldsen-rykkelid.mykajabi.com/p/optin-din-tu…

Legg igjen en kommentar